ISO 22000 Élelmiszerbiztonsági rendszer

Napjainkban nagyon fontos kérdés az egészség, az egészséges táplálkozás. Minden fogyasztó megköveteli a vásárolt élelmiszertől, hogy megfelelő minőségű legyen.

Az Európai Uniót ezek a meggondolások arra ösztönözték, hogy az általános higiéniai alapelveket jogrendszerükbe beépítsék.
A 2005-ben megfogalmazott ISO 22000:2005 szabvány megalkotásával az élelmiszer-biztonság irányelveit fektették le, azzal a céllal, hogy az ISO 22000 meghatározó szerepet fog betölteni az élelmiszeripar területén.
Az ISO 22000 szabvány egységes követelményeket határozz meg. Így biztosítva, hogy az megfelel a HACCP minden elemének is.

Az élelmiszerlánc minden résztvevője számára, aki hatékony rendszert akar kialakítani és működtetni:

1. az élelmiszerlánc közvetlen résztvevőinek:

  • a takarmány-előállítóknak,
  • a mezőgazdasági termelőknek,
  • az élelmiszergyártóknak, és – kereskedőknek,
  • a vendéglátóipari egységeknek,
  • az élelmiszerek raktározásával,
  • szállításával és terítésével foglalkozóknak;

2. az élelmiszerlánc közvetett résztvevőinek:

  • az élelmiszer-ipari gépeket,
  • csomagolóanyagot gyártó szervezeteknek.

Nemzetközi szinten elfogadott (tanúsítható!), ellentétben a HACCP rendszerrel.

  • Lehetőséget rejt vállalkozásának a fejlődésre.
  • Jól integrálható más irányítási rendszerekkel.
  • A tanúsítvány bizalmat kelt vevőinkben, beszállítóinkban.
  • Hatékonyabbá teszi az élelmiszerlánc szereplőink együttműködését.
  • Cége értéke növekszik, versenyelőnyt jelent.

A bevezetett és tanúsított ISO 22000 képessé teszi a cégét arra, hogy

  • biztonságos élelmiszert állítson elő, és
  • az előállított élelmiszert biztonságos módon kezelje,
  • elkötelezett legyen az élelmiszerbiztonság érdekében.
Ajánlatkérés

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Cégnév

    Telefonszám

    Üzenet