ISO 22000 Élelmiszerbiztonsági rendszer

Napjainkban nagyon fontos kérdés az egészség, az egészséges táplálkozás. Minden fogyasztó megköveteli a vásárolt élelmiszertől, hogy megfelelő minőségű legyen.

Az Európai Uniót ezek a meggondolások arra ösztönözték, hogy az általános higiéniai alapelveket jogrendszerükbe beépítsék.
A 2005-ben megfogalmazott ISO 22000:2005 szabvány megalkotásával az élelmiszer-biztonság irányelveit fektették le, azzal a céllal, hogy az ISO 22000 meghatározó szerepet fog betölteni az élelmiszeripar területén.
Az ISO 22000 szabvány egységes követelményeket határozz meg. Így biztosítva, hogy az megfelel a HACCP minden elemének is.

Az élelmiszerlánc minden résztvevője számára, aki hatékony rendszert akar kialakítani és működtetni:

1. az élelmiszerlánc közvetlen résztvevőinek:

  • a takarmány-előállítóknak,
  • a mezőgazdasági termelőknek,
  • az élelmiszergyártóknak, és – kereskedőknek,
  • a vendéglátóipari egységeknek,
  • az élelmiszerek raktározásával,
  • szállításával és terítésével foglalkozóknak;

2. az élelmiszerlánc közvetett résztvevőinek:

  • az élelmiszer-ipari gépeket,
  • csomagolóanyagot gyártó szervezeteknek.

Nemzetközi szinten elfogadott (tanúsítható!), ellentétben a HACCP rendszerrel.

  • Lehetőséget rejt vállalkozásának a fejlődésre.
  • Jól integrálható más irányítási rendszerekkel.
  • A tanúsítvány bizalmat kelt vevőinkben, beszállítóinkban.
  • Hatékonyabbá teszi az élelmiszerlánc szereplőink együttműködését.
  • Cége értéke növekszik, versenyelőnyt jelent.

A bevezetett és tanúsított ISO 22000 képessé teszi a cégét arra, hogy

  • biztonságos élelmiszert állítson elő, és
  • az előállított élelmiszert biztonságos módon kezelje,
  • elkötelezett legyen az élelmiszerbiztonság érdekében.

Kinek ajánljuk az ISO 22000 Irányítási rendszert?

ISO 22000 élelmiszerbiztonsági rendszerAz élelmiszerlánc olyan résztvevőinek, aki hatékony rendszerben szeretnének működni. Az élelmiszerláncban közvetlen elhelyezkedő résztvevőknek, a takarmányt-előállítóknak, a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszergyártóknak, és – kereskedőknek. A vendéglátóipari egységeknek, az élelmiszerek raktározásával, szállításával és terítésével foglalkozóknak. Az élelmiszerlánc közvetett résztvevőinek: pl. az élelmiszer-ipari gépeket, csomagolóanyagot gyártó szervezeteknek.

 

Milyen előnyökkel jár az ISO 22000 Élelmiszerbiztonsági rendszer bevezetése?

Nemzetközileg elfogadott (tanúsított!), nem úgy, mint a HACCP rendszer.

  • Fejlődési lehetőséget rejt vállalkozásának,
  • Könnyen integrálható más irányítási rendszerrel,
  • A tanúsítvány segít a vevői, beszállítói bizalom növelésében,
  • Hatékonyabbá válik az élelmiszerlánc szereplőink együttműködése,
  • Az irányítási rendszerrel cége értéke csak növekszik, ezáltal versenyelőnyre tesz szert
Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Cégnév

Telefonszám

Üzenet