FIGYELEM, AUTÓBONTÓK!!!

05 Sze FIGYELEM, AUTÓBONTÓK!!!

Szigorodik, valamint plusz követelménnyel egészül ki 2017. január 1-jétől a hulladékká vált gépjárművekről szóló 369/2014. (XII. 30.) Korm. rendelet!!!

A jogszabályban foglaltak szerint környezetirányítási rendszert (ISO 14001:2015 szabvány szerint) kell kiépíteni és működtetni, melyet akkreditált tanúsító szervezettel tanúsíttatni kell.

Továbbá a hulladékká vált gépjárműből kibontott alkatrészt minőség-ellenőrzés útján készíthető elő újra használatra. A minőség-ellenőrzést szabvány (ISO 9001:2015 szabvány) alapján, vagy azzal egyenértékű műszaki megoldás alkalmazásával kell elvégezni.

A rendeletben előírt kötelezettségek teljesítését a környezetvédelmi hatóság a közlekedési hatóságként eljáró fővárosi és megyei kormány hivatalok bevonásával évente ellenőrzi!

Mi lesz, ha nem tesznek eleget a rendeletben előírt kötelezettségeknek?

 

Nem teljesítés esetén a környezetvédelmi hatóság első körben hulladékgazdálkodási bírságot szab ki.

A második körben az ismételten kiszabott hulladékgazdálkodási bírság ellenére sem történik változás, akkor az OKTF (Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség) az e tény megállapítását követő 90. napon belül a közvetítő szervezetet a nyilvántartásból törli.

 

Mi segítünk! Teljes körűen kiépítjük és tanúsítatjuk Önnek a szükséges irányítási rendszereket! Kérjék ajánlatunkat itt!