Hogyan válasszunk tanácsadót?

10 Már Hogyan válasszunk tanácsadót?

Mindenképpen át kell gondolni, milyen irányítási rendszert szeretne bevezetni.

Mit érdemes átgondolni irányítási rendszer bevezetése előtt…

Mindenképpen át kell gondolni, milyen irányítási rendszert szeretne bevezetni. De az egyik legfontosabb, hogy kivel szeretné ezt megvalósítani! Kijelenthetnénk, hogyha külső tanácsadót bíz meg az irányítási rendszer bevezetésével, akkor Önnek, vagy kollégájának semmi feladata sem lesz, és végezheti a nap munkáját, hatékonyan, ahogy szokta, de sajnos ebben a formában ez így nem igaz.Külső tanácsadó alkalmazása esetén, valóban spórolhat, de számítani kell arra is, hogy egy jó tanácsadó az érintett kollégákat, munkavállalókat és Önt is, tisztelt cégvezető be fogja vonni a munkába. Ez eddig meg is lenne, biztosította, hogy legyen kellő személyi erőforrás az irányítási rendszer vagy rendszerek bevezetésére, de ki legyen a tanácsadó, hogyan érdemes elbírálni a bekért ajánlatokat…

A jó tanácsadó kiválasztásának első lépése…

Ne elégedjen meg azzal, hogy csak egy ajánlatot kap, kérjen referenciát, amennyiben az ajánlattal együtt nem kapott. Ez a legegyszerűbb módja, hogy Ön tevékenységéhez kapcsolódó szakmai tudásról meggyőzödjön, így biztosítható, hogy egy ISO 9001 rendszer, vagy ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszer avagy a MEBIR rendszer, vagy ezek integrációja, bevezetése valóban jó befektetés legyen és ne csak fölösleges pénzkidobás. A referenciák bekérése után, gondolja át, mit is szeretne…

Mit szeretne elérni az irányítási rendszer(ek) bevezetése során…

Erre a kérdésre több jó és rossz válasz is létezik. Ennek a kérdésnek a “helyes” megválaszolása akkor lehetséges, ha azt is tudja, hogy mi lehet a célja egy irányítási rendszer bevezetésének, legyen szó ISO 9001 minőségirányítási, környezetközpontú irányítási, információbiztonsági vagy egy MEBIR rendszerről.

El lehet érni a következőket:

  • a szervezet hatékonyságát növelve, nagyobb nyereségre szert tenni,
  • átláthatóbb cég működés, stabilabb működés
  • vevő, vagy beszállító kéri,
  • vagy csak egy tanúsítványra van szüksége, nem szeretne vele többet foglalkozni?

A válasz eldöntésében sokat segít, ha az ajánlat adás elbírálása előtt kér egy személyes konzultációt a tanácsadótól, ez a Toma- Group Kft. esetében ingyenes helyszíni látogatás, tehát megéri, és arra is fény derül, hogy a tanácsadó mennyire szimpatikus, azaz szívesen dolgozna-e vele, illetve, hogy milyen munkamódszere van, és az az igényit kielégíti-e?

“Az vesz a legdrágább, aki a legolcsóbban vesz…”

Minden üzlet legfontosabb kérdése, sarkalatos pontja az ára. A fentiek alapján ne csak egyedüli szempont legyen az ár, de persze legyen fontos az is. Ha Ön cégvezető vagy felelős munkavállaló, akkor át tudja gondolni, hogy a kapott árba mi fér bele, hiszen egy tanácsadónak is vannak költségei, leginkább az ideje ami nehezen megfogható, de a tanácsadói munka kulcspontja a vállalkozásánál történik, azaz odáig el kell utazni.

Vágjon bele, kezdje el … értse meg

Első lépésként kérjen ajánlatot tőlünk, vegye igénybe ingyenes konzultációnkat, ismerje meg tanácsadó kollégánkat illetve kollégáinkat. Vegye kézbe vállalkozása irányítását és kérjen ajánlatot tőlünk, Ön sem fog bennünk csalódni!

Tags: