Munkavédelem TOMA ISO LAND-ban

10 Már Munkavédelem TOMA ISO LAND-ban

A munkatársak, foglalkoztatottak biztonságáért az ügyvezetőt, mint felelős személyt terheli felelősség!

Az Európai Unió tagállamaiban, így Magyarországon is kiemelt figyelmet kap a munkavédelem, a munkavédelmi kockázatok kézben tartása, valamint törekvés a biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételeinek megteremtésére.
A munkatársak, foglalkoztatottak biztonságáért az érvényben lévő jogszabályok értelmében az ügyvezetőt, mint felelős személyt terheli felelősség.

A munkavédelmi kockázatértékelés elvégzését a többször módosított 1993. évi XCIII. törvény 57. § írja elő. A munkavédelmi feladatok elvégzése munkabiztonsági szaktevékenységnek minősül, azaz olyan ember végezheti, akinek megfelelő (munkavédelmi) végzettsége van.De miért is fontos a munkavédelem?

Mi is a feladata a munkavédelmi feladatokat ellátó személynek?

A virtuális farmon a munkavégzés elkezdése előtt, azaz az első “munkavállaló” munkába állása előtt szükséges elvégezni illetve elvégeztetni a munkavédelmi kockázatértékelést.Az 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet 2. számú melléklete – munkavédelmi (munkabiztonsági) szakképesítéssel rendelkező személy foglalkoztatásának feltételei – alapján a munkavállalók száma (1-9 fő) és a tevékenység, azaz a veszélyességi osztályba sorolás alapján a farmunk besorolása a II. veszélyességi osztályba tartozik.A rendelet értelmében, Önnek, mint cégvezető, egy fő középfokú munkavédelmi szakképesítésű személyt kell foglalkoztatni – munkavállalóként vagy alkalmazottként- heti egy órára. A farmon jelenleg nincs olyan munkavállaló, aki rendelkezik a megfelelő szakképesítéssel, ezért Ön úgy dönt, hogy alvállalkozóval – szerződés alapján – fogja elvégeztetni a munkavédelmi feladatokat.

Amennyiben a valóságban is így döntene, kérje ajánlatunkat!

Azért, mert Önnek valóban fontos a “munkatársak” egészsége és biztonságos munkavégzése, szeretné a lehető legjobb céget megbízni a munkavédelmi feladatok ellátására. Ennek érdekében, több ajánlatot bekér és előzetes elbírálás után személyes konzultációt folytat az ajánlattevőkkel. A személyes konzultáció alapján, valamint az árajánlatok áttanulmányozása alapján, Ön a Toma- Group Kft.-t választja, amelyet a következőkkel indokol:

  • rugalmasak, az igényeket megértették és kiemelkedő precizitással, gyorsan kezelték,
  • a későbbiekben, amennyiben szükség lesz rá az irányítási rendszerek kiépítésében is tudnak segíteni,
  • a Toma- Group Kft.-nek múltja és referenciái vannak ezen a területen is,
  • egyben el tudják látni a tűzvédelmi és környezetvédelmi feladatokat is,
  • a személyes konzultáció során, a tanácsadó röviden, érthetően össze tudta foglalni a munkavédelemmel kapcsolatos feladatokat.

Amennyiben a való világban is szeretné ezeket az előnyöket élvezni, kérjen ajánlatot tőlünk!

Szerződéskötés után a Toma- Group Kft. tanácsadója helyzetfelmérés során felmérte a farmján a munkát vállalók munkavédelmi kockázatait munkakörönként, valamint ajánlott egy stabil partnert a foglalkozás- egészségügyi feladatok ellátására is, akik a helyszínen, előzetes adatbekérés után elvégezték a munkavállalók előzetes orvosi vizsgálatát is.

A munkavállalók helyszíni orvosi vizsgálata, olyan hatékonyan történt meg, hogy még aznap ki tudtak menni árut vinni a piacra a munkavállalók.

A friss gyümölcsök felkeltették a Toma Island város vezetőségének érdeklődését, és a városi óvodában, valamint iskolában szeretnének a gyermekeknek reggelire és ebédre gyümölcsöt adni, ennek érdekében megkeresték Önt, hogy milyen feltételekkel tudnak együttműködni.

A tárgyalások során a város vezetősége nem csak az Ön által termesztett gyümölcsök frissességétől és minőségétől voltak lenyűgözve, hanem pozitív benyomást sikerült keltenie, azzal, hogy a jogszabályi megfeleléseknek eleget tett, valamint, hogy a munkavédelmi kockázatok azonosítása részletesen megtörtént, és a kockázatok kézbentartása, minimalizálására Ön nagy gondot fordított. Amennyiben sikerül megállapodást kötni, a Toma Island város vezetése öt éves intervallumra szeretne szerződni Önnel, aminek bevételeit fejlesztésre költheti.

Továbbiakban…

Ön is láthatja, hogy nem csak azért fontos a munkavédelmi feladatok elvégzése illetve elvégeztetése, hogy az irodában több legyen a papír, valamint, hogy a jogszabályi kötelezettségeink ki legyenek pipálva, hanem azért is, hogy Ön, mint felelős vezető, nyugodtan alhasson, a munkavállalói elégedettek legyenek és a továbbiakban is nyugodtan “játszhasson”, megvalósítva az álmait, elképzeléseit.

Amennyiben még nem rendelkezik munkavédelmi kockázatértékeléssel, vagy nem elégedett a jelenlegi munkavédelmi feladatokat ellátó szervezettel vagy személlyel forduljon hozzánk bizalommal és kérjen ajánlatot tőlünk.

A farm irányítása…

A Toma Island vezetése úgy határozott, hogy – bár teljesen elégedettek voltak az Ön hozzáállásával, termékeivel – de a hosszú szerződés intervallum miatt a beszerzésre pályázatot írnak ki. Azonban egyéb feltételeket is teljesítenie kell, a pályázaton csak az a farm indulhat, aki rendelkezik MSZ EN ISO 9001:2009 valamint MSZ EN ISO 14001:2005 szabványok szerinti tanúsított irányítási rendszerrel.

Ha szeretne a pályázaton indulni, vagy csak érdeklődik a minőségirányítási rendszerről, vagy a környezetközpontú irányítási rendszerről vegye fel a kapcsolatot velünk, vagy olvasson többet róluk.

Tags: