Miért jobb a 2015-ös minőségmenedzsment szabvány?

2015 minőségmenedzsment újítás

25 okt Miért jobb a 2015-ös minőségmenedzsment szabvány?

Amikor egy szervezet elkezd foglalkozni és dokumentálni, felügyelet alatt tartani az erősségeit, lehetőségeit, veszélyeit és gyengeségeit, olyan „dolgokon”, témákon gondolkozhat el, amely segíthet a szervezetnek hosszú távon gondolkodni és olyan lehetőségeket módszeresen kihasználni, amelyek profitot termelhetnek.

Az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány is folyamatokról „beszélt”, míg az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványon alapuló minőségirányítási rendszerben sokkal inkább folyamatközpontú megközelítésű.

A másik jelentős változást emelném ki még az Ön számára az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványból, az pedig a kockázatértékelés, nem – nem a munkahelyi kockázatértékelésről van itt szó, hanem a minőségirányítási, illetve a szervezet azon kockázatait kell azonosítani, amelyek bekövetkezése esetén akár anyagi illetve egyéb veszteség érheti a vállalkozást. Ilyenek lehetnek például a szállítási határidők illetve a teljesítési határidők betartása, be nem tartása.

A SWOT analízissel (erősségek, gyengeségek, veszélyek, lehetőségek meghatározásának módszere) illetve a kockázatértékeléssel már minden vállalkozó találkozott valamilyen formában, azonban – eddigi tapasztalataink alapján – ezek dokumentálása általában idő hiányában elmarad. A legújabb ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer bevezetésével ezek megvalósulnak a nyomon követésük biztosított lesz és előnyhöz juthat a vállalkozás a versenytársakkal szemben.
Amennyiben az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer bevezetését tervezi, vagy a meglévő, már tanúsított ISO 9001:2008 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer átdolgozása vált szükségessé, kérje kedvező ajánlatunkat.